کارگاه سه روزه آموزش تخصصی انرژیهای تجدیدپذیر، با هدف ارتقاء دانش و مهارتهای صنایع کشور، توسط انجمن ساتکا (انجمن سازندگان و تأمینکنندگان کالا و خدمات انرژیهای تجدیدپذیر) در تاریخ 21 تا 23 مهرماه برگزار شد. این دوره آموزشی، فرصتی بینظیر برای نمایندگان صنایع کلیدی فراهم آورد تا با آخرین دستاوردها و تکنولوژیهای مرتبط با انرژیهای تجدیدپذیر آشنا شوند.
در دو روز نخست این کارگاه، مباحث کلیدی و مهمی همچون مبانی انرژیهای تجدیدپذیر، تجهیزات و نرمافزارهای مرتبط، و همچنین چالشهای فنی، اقتصادی و قانونی این حوزه بهطور جامع تدریس شد. این دوره آموزشی به 35 نماینده از صنایع مختلف کشور ارائه گردید که با هدف ارتقاء آگاهی و توانمندیهای خود در زمینه بهرهبرداری از منابع انرژی پاک، در این رویداد حضور داشتند.
در روز سوم کارگاه تخصصی انرژیهای تجدیدپذیر، شرکتکنندگان با حضور در کارخانه مانا انرژی پاک و همچنین بازدید از نیروگاه 140 مگاواتی این شرکت در محلات، به بررسی عمیقتری از ظرفیتها و توانمندیهای صنعت انرژی تجدیدپذیر پرداختند. بازدید از کارخانه تولید پنل و نیروگاه بزرگ مقیاس خورشیدی، فرصتی برای شرکتکنندگان بود تا از نزدیک با تکنولوژیهای نوین و روشهای اجرایی در این حوزه آشنا شوند.
تداوم پیوسته تولید و استفاده از به روزترین تکنولوژی در کارخانه مانا انرژی پاک به عنوان یکی از پیشروان این حوزه، نشان دهنده توانمندی این برند در تأمین پنل خورشیدی برای احداث نیروگاهها است. این شرکت همچنین خدمات مشاوره و اجرای پروژههای خورشیدی را ارائه میدهد که میتواند به صنایع در تحقق اهداف قانونی و افزایش بهرهوری انرژی کمک کند. همچنین نیروگاه خورشیدی محلات به عنوان یکی از پروژههای در حال اجرا، نشاندهنده قابلیتهای بالای کشور در استفاده از منابع انرژی پاک و تجدیدپذیر است.
برگزاری کارگاه های آموزشی هدفمند می تواند در رفع ابهامات و سوالات تخصصی صاحبان صنایع بزرگ و کوچک در کشور در رابطه با ماده 16 قانون جهش تولید دانش بنیان موثر واقع شود. مطابق این قانون، صنایع با دیماند بیشتر از یک مگاوات موظفند از ابتدای سال 1402، معادل 1% از برق مصرفی سالانه خود را با استفاده از برق تجدید پذیر تامین نمایند و این میزان را در پایان سال پنجم اجرای قانون، حداقل به 5% برسانند. در غیر این صورت وزارت نیرو موظف است درصد مذکور را بر ای این صنایع با تعرفه برق تجدید پذیر محاسبه نماید.
امید است با استمرار این آموزشها و همکاریها، گامهای مؤثری در جهت تأمین انرژی کشور و تحقق اهداف توسعه پایدار برداشته شود. این کارگاه نشاندهنده عزم جدی فعالان صنعت در راستای استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر و تلاش برای کاهش اثرات منفی تغییرات اقلیمی بود و میتواند به عنوان الگویی برای سایر صنایع کشور در جهت حرکت به سمت آیندهای سبز و پایدار مورد توجه قرار گیرد.