محققان دانشگاه های چین و مالزی به بررسی تأثیر هوش مصنوعی بر سیستمهای تولید برق خورشیدی و کاربردهای مرتبط با آن پرداخته اند. در این پژوهش، آنها بر کاربردهای هوش مصنوعی در ردیابی نقطه حداکثر توان(MPP)، پیش بینی توان خروجی و تشخیص خرابی در سیستم های خورشیدی متمرکز شده اند.
MPP در سیستم های خورشیدی به "نقطه حداکثر توان" (Maximum Power Point) اشاره دارد. در سیستم های فتوولتائیک (خورشیدی)، هر پنل خورشیدی دارای یک منحنی مشخصی است که بیانگر رابطه بین ولتاژ و جریان تولید شده توسط آن است. این منحنی دارای یک نقطه ای است که در آن توان تولیدی پنل به حداکثر مقدار خود می رسد.
این نقطه بهینه که توان خروجی را به حداکثر می رساند، به اسم "نقطه حداکثر توان" یا MPP شناخته می شود. هدف در سیستم های خورشیدی، ردیابی و حفظ این MPP است تا بیشترین بازدهی تولید برق حاصل شود. محققان با تحلیل مقالات منتشر شده، تکنیکهای هوش مصنوعی مختلف از جمله استفاده از یک تکنیک و الگوریتم هوش مصنوعی یا ترکیبی از آنها برای حل مسائل ردیابی MPP را بررسی و مزایا و معایب آنها را ارزیابی کردند. برای پیش بینی توان نیز، این پژوهش نشان داده است که الگوریتم های هوش مصنوعی می توانند انحرافات ناشی از خرابی یا ایرادات سیستم را که ممکن است با بازرسی مستقیم و توسط نیروی انسانی تشخیص داده نشود، از عملکرد عادی آن تشخیص دهند.
به گفته محققان دانشگاه فناوری پکن، پیام کلی این پژوهش این است که چشم انداز امیدوارکننده ای برای استفاده از هوش مصنوعی جهت ایجاد راهکارهای کارآمدتر در زمینه انرژی وجود دارد. با بهبود بهره وری و توسعه منابع انرژی تجدیدپذیر با استفاده از هوش مصنوعی، پتانسیل قابل توجهی برای کاهش انتشار جهانی کربن و همچنین افزایش سطح دسترسی جمعیت گستردهتر به انرژی های پاک بر روی زمین وجود دارد. این مقاله همچنین به چالشهایی که در مسیر بهبود کارایی سیستم های خورشیدی وجود دارند، اشاره می کند. از جمله چالشهای پیش رو، بازنگری استانداردهای تدوین شده برای دستیابی به خنثی سازی انتشار کربن، همکاری بین رشته های علمی مختلف و همچنین شبکه های هوشمند نوظهور می باشند.
براساس گفته محققان این پژوهش، گامهای بعدی در این زمینه باید بر پیشرفت تکنیکهای هوش مصنوعی برای سیستم های خورشیدی، پیاده سازی راه حلهای هوش مصنوعی در زیرساخت های موجود، توسعه سیاستهای حمایتی، افزایش آگاهی از مزایای هوش مصنوعی و هماهنگی با اهداف پایداری در جهان متمرکز شود
منبع خبر: پی وی مگزین